Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Η εξέγερση του πολυτεχνείου δείχνει τον δρόμο για το σήμερα !


Συμμαθητή-Συμμαθήτρια,

Όσα χρόνια και εάν περάσουν απέναντί μας θα έχουμε τον ίδιο εχθρό!
Όσο μακρινός και εάν μας φαίνεται ό αγώνας που έδωσε ο λαός και η νεολαία στον Πολυτεχνείο είναι απόλυτα επίκαιρος! Οι εχθροί του τότε βρίσκονται σήμερα απέναντι μας και συνεχίζουν να μας καταπιέζουν. Η εξέγερση του τότε δεν ήταν μιας στιγμής αλλά έδωσε σημαντικές παρακαταθήκες για να κατανοήσουμε το ποιο είναι το σύστημα που έχουμε απέναντί μας και με ποια χαρακτηριστικά το πολεμάμε. Το ίδιο σύστημα με τότε είναι αυτό που σήμερα σφαγιάζει τους λαούς της Μέσης Ανατολής και δημιουργεί κύματα προσφύγων και μεταναστών τους οποίους είτε πνίγει στο Αιγαίο είτε στοιβάζει στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Είναι οι ιμπεριαλιστές και οι μηχανισμοί τους (ΝΑΤΟ,ΕΕ,ΔΝΤ) όπου με βάση την κόντρα των ΗΠΑ και της Ρωσίας για το ξαναμοίρασμα του κόσμου χαράζουν νέα σύνορα με το αίμα των λαών. Έχουν φτάσει σε σημείο να μελετούν το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών!

Τα συνθήματα έξω από την πύλη του Πολυτεχνείου («ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ», «ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ») δείχνουν ότι και σήμερα είναι επίκαιρος ό αγώνας ενάντια σε αυτούς που μας καταπιέζουν. Από τις βάσεις του ΝΑΤΟ στην χώρα μας όπου βομβαρδίζουν τους λαούς της περιοχής μέχρι τα μνημόνια που φέρνουν η ΕΕ και το ΔΝΤ, η επίθεση του ιμπεριαλισμού συνεχίζεται!
Να βγούμε στους δρόμους και να παλέψουμε για τα δικαιώματα μας!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει τον δρόμο των προηγούμενων αντιλαϊκών κυβερνήσεων και εκτελεί κατά γράμμα τις εντολές των ιμπεριαλιστών ψηφίζοντας δυσβάστακτα μέτρα για τον λαό. Την ίδια στιγμή που οι γονείς μας γονατίζουν από τα μνημόνια εμείς ερχόμαστε αντιμέτωποι με μία ακόμα επίθεση στο δικαίωμα μας για σπουδές. Ήδη η κυβέρνηση ετοιμάζει καινούριο νομοσχέδιο για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι μέχρι στιγμής τοποθετήσεις από πλευράς Γαβρόγλου δείχνουν ότι είμαστε αντιμέτωποί με ένα πιο σκληρό και ταξικό σχολείο.
Θέλουν να κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο αλλά και να βάλλουν περισσότερους φραγμούς στο ποιος θα παίρνει το απολυτήριο Λυκείου! Προσπαθούν να εισάγουν μια σειρά από φίλτρα τα οποία τα ονομάζουν «πολλαπλές αξιολογήσεις» όπως τις διπλές και τριπλές πανελλήνιες και την δημιουργία του ατομικού φακέλου (portfolio) για κάθε μαθητή.
Ο αγώνας για «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» στο σήμερα!
44 χρόνια μετά και αυτοί που ληστεύουν τον πλούτο και το μόχθο των λαών και του κόσμου της δουλειάς, συνεχίζουν να μας στερούν το ψωμί, να μας οδηγούν στη φτώχεια. Συνεχίζουν να μας στερούν το δικαίωμα να μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε δημόσια και δωρεάν παιδεία. Θέλουν να πετάξουν μαθητές μαζικά έξω από τα σχολεία και τις σχολές.  Παράλληλα, συνεχίζουν να τρομοκρατούν τους μαθητές και τη νεολαία, και ελευθερίες αυτού εδώ του λαού και της νεολαίας αμφισβητούνται. Σε κάθε κινητοποίηση και αγωνιστική μας δράση βλέπουμε απέναντι μας την κρατική τρομοκρατία (βλέπε μαθητοδικεία, προσαγωγές μαθητών στη Λαμία, προσαγωγή μαθήτριας στο Κιλκίς, αποβολές λόγω κατάληψης στην Ξάνθη).

Εμπρός για της γενιάς μας τα πολυτεχνεία!
Εάν κάτι μας έχει διδάξει το πολυτεχνείο είναι ότι μόνο μέσω των αγώνων και του κινήματος μπορεί ο λαός και η νεολαία να βρουν το δίκιο τους. Οι πόλεμοι, οι βόμβες και τα μνημόνια των ιμπεριαλιστών, το σχολείο για τους λίγους και εκλεκτούς , οι διώξεις σε όσους αγωνίζονται είναι η πραγματικότητα που θέλουν να μας επιβάλουν. Να βάλουμε φραγμό στην επίθεση τους και να αντισταθούμε στον δρόμο πλάι στον λαό και στους φοιτητές. Να εμπνευστούμε από την εξέγερση του πολυτεχνείου και να δώσουμε την δικιά μας απάντηση στο σήμερα!
Σε αυτή ακριβώς την κατεύθυνση πρέπει οι μαθητές να συζητήσουν στα σχολεία, να κάνουν συνελεύσεις και να πάρουν αποφάσεις αγώνα! Να είμαστε όλοι οι μαθητές στο δρόμο στις 17 Νοέμβρη!
• Να βγούμε μαζικά ξανά στους δρόμους την ημέρα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου 17 Νοέμβρη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου