Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Εργαζόμενοι και νεολαία είπαμε το δικό μας ΟΧΙ!

Για άλλη μια φορά ο λαός και η νεολαία στη χώρα μας στέλνει το μήνυμα του! Βγήκε στους δρόμους και κατάφερε να κάνει τους κυρίαρχους να κρύβονται! Μετέτρεψε τις παρελάσεις τους σε πορείες καταγγελίας της πολιτικής της υποταγής σε μνημόνιο, ΕΕ και ΔΝΤ. Όχι μόνο ματαίωσε τα στημένα πανηγύρια τους, αλλά διαδήλωσε και μαζικά το ΟΧΙ του στο κούρεμα των δικαιώματων μας. Απάντησε για άλλη μια φορά στα εκβιαστικά διλλήματα που η κυβέρνηση του βάζει. Διάλεξε το δρόμο του αγώνα!


Σε όποια γειτονιά της Αθήνας, σε όποια πόλη της Ελλάδας και αν έγινε προσπάθεια από συλλογικότητες και πρωτοβουλίες να διαδηλώσουν στις παρελάσεις πλάτυς κόσμος εργαζόμενος και νεολαία συμμετείχε. Μπήκε μαζικά στην πορεία, σε πολλές περιπτώσεις σταματώντας την ίδια την παρέλαση, και φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ.

Μαζική ήταν η παρουσία συμμαθητών  μας σε όλες τις περιπτώσεις παρεμβάσεων, και πολυ δυναμική και ζωντανή η παρουσία τους με συνθήματα αλλά και πολλούς άλλους τρόπους. Μαθητές φορούσαν μάυρα περιβραχιόνια, σήκωσαν τις γροθιές τους μπροστά στους επισήμους, γύρισαν το κεφάλι από την αντίθετη πλευρά, έγραψαν πλακατ με πολιτικά συνθήματα... και συμμετείχαν μαζικά στις πορείες που έγιναν. Έγινε παραπάνω από φανερό για ποιο λόγι η Διαμαντοπουλου δε μας ήθελε στις παρελάσεις τη φετινή χρονιά.

Χαιρετίζουμε την αγωνιστική στάση που δείξαν οι συμμαθητές και ο λαός, παρά μάλιστα τη συκοφαντία όλων των προηγούμενων ημερών. Δεν υπήρχε κανάλι που να μην μας υπενθυμίσει την "ιερότητα" της ημέρας και το πόσο παρά τις διαφωνίες μας θα έπερεπε να σεβαστούμε τη μέρα τιμώντας ουσιαστικά τους "επίσημους" και τους "κυβερνήτες" αυτού του τόπου!
Λαός και νεολαία βγήκαμε στους δρόμους τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο αυτούς που 71 χρόνια πριν αγωνίστηκαν. Βγήκαμε στους δρόμους για να διεκδικήσουμε το δίκιο μας , να πουμε το σημερινο δικό μας ΟΧΙ στην πολιτική της εξαθλίωσης και της υποταγής. Και σε αυτούς τους δρόμους από κοινού πρέπει να συνεχίσουμε...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου