Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 7.11

Οι μαθητές διαδήλωσαν σήμερα μαζικά σε μια πορεία 2000 ατόμων στους δρόμους της Αθήνας. Η εικόνα της σημερινής διαδήλωσης είναι πολύ ενθαρρυντική με βάση την περίοδο την οποία διανύουμε, της ανελέητης επίθεσης από τη μια και της ανυπαρξίας κινηματικών διεργασιών από την άλλη. Οι μαθητές για άλλη μια φορά έδειξαν πως δεν υποτάσσονται στο μέλλον που τους ετοιμάζουν, στην ασφυχτική πραγματικότητα που επιβάλλεται στα σχολεία και στην εντεινόμενη φτωχοποίηση των γονιων τους. Για αυτό και πολλοί μαθητές προχώρησαν σε καταλήψεις πανελλάδικά και κατέβηκαν στους δρόμους δυναμικά!
Στην αποτίμηση των σημερινών διαδηλώσεων δε θα μπορούσαμε όμως να παραλείψουμε και ορισμένες παρατηρήσεις. Είναι γεγονός πως για άλλη μια χρονιά η διαδήλωση παρότι διακατεχόταν από παλμό και ζωντάνια, χαρακτηριζόταν από την απουσία στόχου πάλης. Αυτό αποτυπωνόταν ηχηρά τόσο στα πανό όσο και στη συνθηματολογία. Είναι ξεκάθαρο πως οι μαθητές δεν γνωρίζουν τι πραγματικά τους ετοιμάζουν, και μέσα από «το πόρισμα του διαλόγου για την παιδεία» που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρο.
 Επιπλέον, φαίνεται και η στάση των δυνάμεων, όπως η ΚΝΕ που παρεμβαίνει με αιτήματα πέρα από τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών, αλλά και με έτοιμες προτάσεις προς το σύστημα μη μπορώντας να κρυψει τον κυβερνητισμο της (βλέπε ενναίο δωδεκάχρονο σχολείο). Δεν μπορούμε επίσης να παραλείψουμε και την παρέμβαση της αναρχίας τόσο στη διαδήλωση όσο και συνολικά, που τα συνθήματα της εγκλωβίζονται αποκλειστικά στην εναντίωση στον «μπάτσο» ή στο «φασίστα». Φυσικά στην πορεία προέβησαν στα κλασικά μικρής έκτασης και δίχως σκοπό και ουσία μικρομπάχαλα.
Αναρωτηθήκαμε επίσης πως στήνονται αυτά τα συντονιστικά που καλούν την πορεία; Γιατί συμμετέχουν ορισμένα σχολεία και τα 15 μελή πολλών σχολείων δεν έχουν επίγνωση τους; Πίσω από το «πλατύ» κάλεσμα των συντονιστικών αυτών δε βρίσκεται τίποτα άλλο από το καπέλο της ΚΝΕ! Αυτή η λογική των στημένων συντονιστικών, του καλέσματος μιας εθιμοτυπικής πορείας μια φορά το χρόνο, που προωθεί αυτή η δύναμη, απέχει κατά πολύ από την ουσιαστική ενεργοποίηση των οργάνων των μαθητών σε κατεύθυνση ανυποχώρητης και συνολικής αντίστασης.

Ως Μαθητική Αντίσταση παρεμβήκαμε στη σημερινή πορεία και προσπαθήσαμε να ενημερώσουμε με κείμενο τους μαθητές για το σχολείο των λιγων κι εκλεκτών που ετοιμάζουν και να τους καλέσουμε σε αγώνα. Οι μαθητές που κάνουν δειλά τα πρώτα τους βήματα στο δρόμο για να υπερασπιστουν  τα δίκια τους, πρέπει να παλέψουν οργανωμένα και συλλογικά μέσα από τα όργανα τους ( 15μελη,5μελή)! Πρέπει η όργη των μαθητών να αναζητήσει πολιτική έκφραση και να τεθούν στόχοι πάλης! Για να μην αφήσουμε το νέο σχολείο των λίγων και εκλεκτών να περάσει! Για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα της δημόσιας και δωρεάν παιδείας για όλο το λαό!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου