Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ! ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΜΑΖΙ!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των φονιάδων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ,  έχει καταδικάσει τους χιλιάδες, κατατρεγμένους από τους πολέμους και τη βαρβαρότητα, πρόσφυγες να ζουν στις πιο άθλιες συνθήκες. 60.000 πρόσφυγες (ανάμεσα στους οποίους πολλά παιδιά) βρίσκονται μέχρι στιγμής στη χώρα μας. Όλοι εκείνοι που με βόμβες  διέλυσαν τα σπίτια και την πατρίδα τους, τώρα τους έχουν επιβάλει να ζουν στοιβαγμένοι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης χωρίς σίτιση, στέγαση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ζουν όντας πλήρως αποκομμένοι από την υπόλοιπη κοινωνία και χωρίς κανένα κοινωνικό δικαίωμα όπως αυτό της δουλειάς ή της εκπαίδευσης, ενώ παρόλο που λεν το αντίθετο αυτή η κατάσταση δεν είναι προσωρινή!

Γιατί είναι το αποτέλεσμα της δολοφονικής πολιτικής και του ανταγωνισμού των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων του πλανήτη (ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσίας) για το ξαναμοίρασμα του κόσμου. Είναι ένας ακόμα δείκτης της επίθεσης που δέχονται οι λαοί. Είναι ένας ακόμα δείκτης του πως αντιμετωπίζει το σύστημα της εκμετάλλευσης την ανθρώπινη ζωή και το τι ζωή και μέλλον μας ετοιμάζουν. Είναι η άλλη όψη της επίθεσης που βιώνει ο λαός μας με αποτέλεσμα τη φτώχεια, την ανεργία και τα τεράστια αδιέξοδα της νέας γενιάς.
Αυτή η κατάσταση μας αφορά

Είναι χρέος μας να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε κοινά προβλήματα και κοινούς εχθρούς με τους πρόσφυγες και πως πρέπει να παλέψουμε μαζί με το λαό και μαζί τους για όλα μας τα δικαιώματα που είναι επίσης κοινά.
Σαν μαθητές, όπως τόσα χρόνια παλεύουμε για δημόσια και δωρεάν παιδεία για τους εαυτούς μας, έτσι και τώρα πρέπει να υπερασπιστούμε και να παλέψουμε για το δικαίωμα των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση. Να μην ανεχτούμε και να απομονώσουμε κάθε είδους ρατσιστικές και εθνικιστικές απόψεις  και πρακτικές.  Να αποκαλύψουμε την υποκριτική στάση της κυβέρνησης που ενώ μετατρέπει τη χώρα σε ορμητήριο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και προωθεί την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ παριστάνει τον υπερασπιστή των δικαιωμάτων των προσφυγόπουλων. Καμιά παιδεία δεν μπορεί να υπάρξει μέσα στα γκέτο της απομόνωσης και της απανθρωπιάς. Καμιά παιδεία δεν υφίσταται, χωρίς την ουσιαστική ενσωμάτωση και κάλυψη των βασικών αναγκών του συνόλου των προσφύγων. Αυτά τα δικαιώματα θα τα κατακτήσουμε με κοινούς αγώνες. Να αντισταθούμε στην επίθεση του συστήματος. Να διεκδικήσουμε δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους. Να παλέψουμε για όλα τα δικαιώματά μας! Να παλέψουμε για το δικαίωμα στην ίδια τη ζωή!




ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ
ΠΕΜΠΤΗΣ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ 6:00 μ.μ.
ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ-ΒΟΥΛΗ- ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΕ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου