Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Ανακοίνωση της Μαθητικής Αντίστασης για τη νέα σχολική χρονιά


Το πρώτο κουδούνι χτυπά ...και τι σχολείο είναι αυτό που μας περιμένει φέτος;
Αυτοί που οδηγούν τις οικογένειες μας ολοένα στη φτώχεια και περνούν τα πιο βάρβαρα μέτρα, μας υπόσχονται ένα «καλύτερο» σχολείο και φέτος.  Όλες όμως αυτές οι υποσχέσεις της κυβέρνησης κρύβουν στην πραγματικότητα ένα σχολείο πιο ταξικό. Σκοπός τους είναι να απογοητεύσουν τους μαθητές, να οδηγήσουν παιδιά από λαικές οικογένειες στην εγκατάλειψη του σχολείου, με τελικό προορισμό τη μαύρη, απλήρωτη εργασία, χωρίς δικαιώματα. Χτίζουν το «σχολείο των λίγων και εκλεκτών», δε θα τους περάσει!

Μας είπαν ψέματα! Τα σχολεία ανοίγουν με πολλα κενά και φέτος και με τους χειρότερους όρους για εμάς!
Υπόσχονται ένα Γυμνάσιο και Λύκειο με «λιγότερες εξετάσεις» και  «λιγότερες ώρες», αλλά η πραγματικότητα απέχει από αυτή που με τόση ευκολία μας παρουσιάζουν. Και φέτος μας περιμένει μια χρονιά με εντατικούς ρυθμούς, ώστε να αναγκάζονται οι οικογένειες μας να έχουν και το πρόσθετο βάρος των φροντιστηρίων στην τσέπη τους. Τα σχολεία ανοίγουν με πολλαπλά κενά που αναγκάζουν τους γονείς να πληρώσουν, με το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση να αμφισβητείται. Ήδη υπάρχουν χιλιάδες ελλείψεις σε καθηγητές, ενώ μας  δήλωναν το αντίθετο.

Μην πειραματίζεστε με το μέλλον μας!
 Ένα από τα σχέδια της κυβέρνησης είναι τα κλεισίματα και οι συγχωνεύσεις σχολείων, με μέσο την «αξιολόγηση» τους. Ήδη στα γυμνάσια μιλούν για τη συνεχη «εξατομικευμένη περιγραφική αξιολόγηση» του μαθητή. Δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα φακέλωμα, με απώτερο σκοπό τη διαφοροποίηση των μαθητών αλλά και την κατηγοριοποίηση των σχολείων με ταξικά και κοινωνικά κριτήρια. Για αυτό και οι  αλλαγές στο Γυμνάσιο στοχεύουν στην απογοήτευση των μαθητών, ώστε να οδηγηθούν στην εγκατάλειψη του σχολείου από νωρίς.
Μια απάτη αποδεικνύεται να είναι και οι αερολογίες  τους για κατάργηση των Πανελλαδικών εξετάσεων. Η εισαγωγή σε κάποια σχολή θα γίνεται με βάση το βαθμό του απολυτηρίου, που θα προκύπτει μετά από εξετάσεις από τράπεζα θεμάτων (ουσιαστικά πανελλήνιες!).  Στους μαθητές που δηλώνουν λιγότερες σχολές, θα υπάρχει μάλιστα και «μπόνους μοριών», ενώ οι μαθητές που δηλώνουν σχολές υψηλής ζήτησης θα δίνουν νέες εξετάσεις! Και για τους μαθητές των ΕΠΑΛ τα πράγματα δε θα είναι καλύτερα, αφού θα βρίσκονται αντιμέτωποι με τις καταργήσεις ειδικοτήτων και συγχωνεύσεις τμημάτων, όπως και με την έλλειψη εκπαιδευτικών.

Έχουμε τη δύναμη και το δίκιο με το μερος μας, μπορούμε να νικήσουμε!
Το σχολείο που μας προορίζουν είναι το σχολείο των λίγων και εκλεκτών,  των ταξικών φραγμών. Τι σχολείο εξάλλου θα υπήρχε μέσα σε αυτό το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης και των ιμπεριαλιστικών πολέμων; Ένα σχολείο όπου μας προορίζουν για τους μελλοντικούς άνεργους ή εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα. Γι’ αυτό και θεσπίζουν τη μαύρη απλήρωτη παιδική εργασία (μαθητεία). Το σύστημα αυτό δε μας χωρά!
  •      Είναι χρέος της γενιάς μας να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας! Τα δικαιώματα που γενιές έχουν κατακτήσει και τώρα αμφισβητούνται! Να αντισταθούμε στο πλεύρο των εργαζομένων!
  •    Οι μαθητές πρέπει να ενημερωθούμε, να συζητήσουμε, να οργανωθούμε και να παλέψουμε συλλογικά μέσα από τα όργανα μας (5μελή, 15μελή) στο πλευρό των γονιών και των εκπαιδευτικών μας!
  •       Καλούμαστε να οργανώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση και να διεκδικήσουμε δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλο το λαό!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου