Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!

Συμμαθητή-τρια,
42 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο εχθρός παραμένει ο ίδιος και ο αγώνας αδικαίωτος. Ο εχθρός παραμένει το σύστημα της εκμετάλλευσης, ο ιμπεριαλισμός και ο φασισμός και τα αιτήματα των φοιτητών και του λαού επίκαιρα όσο ποτέ. Αυτό, άλλωστε, δείχνουν και τα ίδια τα γεγονότα. Οι επεμβάσεις και το μακέλεμα του Συριακού λαού. Οι νεκροί πρόσφυγες στα σύνορα της Ευρώπης. Οι επικίνδυνες πολεμικές συγκρούσεις που προκαλούν οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών για το ξαναμοίρασμα του κόσμου. Ανταγωνισμοί που έχουν σαν επίδικο το ποιός θα πρωτορημάξει τους λαούς και ευθύνονται για την ενίσχυση αντιδραστικών δυνάμεων στην περιοχή και τη δημιουργία κλίματος φασιστικοποιήσης, που προκαλούν γεγονότα όπως αυτά στη Γαλλία.
Συμμαθητή-τρια,
Οι υπεύθυνοι για αυτά τα γεγονότα έχουν όνομα και επώνυμο, τα οποία γράφονταν ξεκάθαρα στις πύλες του Πολυτεχνείου με το σύνθημα ΕΞΩ οι ΗΠΑ, ΕΞΩ το ΝΑΤΟ. Είναι οι ίδιοι, που μαζί με τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και την απλόχερη βοήθεια του ντόπιου κατεστημένου, καθορίζουν σήμερα την, δυσβάχτατη για το λαό, κοινωνική και πολιτική κατάσταση της χώρας. Είναι αυτοί που ξηλώνουν μέσα από τα μνημόνια και την αντιλαϊκή πολιτική τις κατακτήσεις του λαού. Εκείνοι που επιτίθονται σε ότι έχει μείνει όρθιο σε παιδεία και υγεία. Αυτοί που έχουν μετατρέψει, με τις βάσεις τους, τη χώρα σε ένα τεράστιο αεροπλανοφόρο και που ξεπουλάν, υποθηκεύοντας, έτσι, το μέλλον μας, ότι παραγωγικό υπάρχει σε αυτόν τον τόπο.
Συμμαθητή-τρια,
Μας έχουν πει πολλά ψέμματα. Για την αλλαγή και το νέο που θα φέρναν, για τα προβλήματα που θα λύναν για μας, χωρίς εμάς. Αυτές τις μέρες θα μας ξαναπαραμυθιάσουν για το τι πραγματικά έγινε στο Πολυτεχνείο και θα μας βάλουν να γιορτάσουμε «για τη νίκη της σάπιας δημοκρατίας» τους, ξανασκοτώνοντας, έτσι, τους νεκρούς αγωνιστές. Γιατί όλα αυτά; Γιατί θέλουν να σβήσουν το πραγματικό περιεχόμενο της εξέγερσης, να κρύψουν την αλήθεια, να κρύψουν ότι ο αγώνας συνεχίζεται, γιατί φοβούνται τον αγώνα μας. Για αυτό στείλαν τους πάντες να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις μας και να μας τρομοκρατήσουν. Γιατί όσα ψέμματα και αν πουν, δεν μπορούν να κρύψουν το μεγαλύτερο δίδαγμα (και το πιο επίκαιρο σύνθημα) του Πολυτεχνείου είναι ότι ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ. Πριν δύο βδομάδες, χιλιάδες μαθητές σε όλη την Ελλάδα, βγήκαμε στο δρόμο για να αγωνιστούμε για αυτά που μας στερούνε, για τα δικαιώματά μας, για τα όνειρα και τη ζωή μας. Βγήκαμε να αγωνιστούμε για τους ίδιους λόγους που αγωνίζεται ο λαός της χώρας μας και οι λαοί όλου του κόσμου. Ενάντια στη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικου συστήματος. Ο μεγαλύτερος φόρος τιμής στους νεκρούς του Πολυτεχνείου θα είναι να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα. Να παλέψουμε να δώσουμε στην οργή μας αγωνιστική και κινηματική έκφραση στο πλάι του λαού. Οι διαδηλώσεις στις 17 Νοέμβρη να είναι το πρώτο βήμα. Να κατέβουμε όσο πιο μαζικά και οργανωμένα γίνεται στο δρόμο για να καταγγείλουμε τις επεμβάσεις, τον ιμπεριαλισμό και την επίθεση που δεχόμαστε στη ζωή μας. Να είναι το πρώτο βήμα για να πολιτικοποιήσουμε την πάλη μας και να βάλουμε στο στόχαστρο τους πραγματικούς εχθρούς μας, μακρία από την ανάθεση, τη συνδιαλλαγή και τις εικονικές συγκρούσεις που μας πλασσάρουν διάφοροι διάφορων «αποχρώσεων».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου