Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Να συνεχίσουμε τον αγώνα! Αντιστεκόμαστε στην τρομοκρατία ενάντια στο μαθητικό κίνημα!

Κάτω ο νόμος για το «νέο» λύκειο!
Όλοι στη διαδήλωση 
την Πέμπτη 6 Νοέμβρη στην Αθήνα!

Τις τελευταίες ημέρες, μαθητές από σχολεία όλης της χώρας προχωρούν σε κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις και καταλήψεις. Το αίτημα αυτού του αγώνα μας είναι κοινό και ένα: Κάτω το «νέο» λύκειο! Γιατί είδαμε τι σημαίνει πανελλαδικού τύπου εξετάσεις σε όλες τις τάξεις. Φάνηκε από τα ποσοστά των μαθητών που κόπηκαν στην περσινή Α' λυκείου... Γιατί είδαμε τι σημαίνει τράπεζα θεμάτων. Το έδειξαν τα φετινά θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση... Γιατί είδαμε τι σημαίνει κατάργηση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ. Γιατί βρεθήκαμε να κυνηγάμε τη μαθητεία, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα δηλαδή, για να κερδίσουμε πόντους σε ένα πτυχίο τεχνικής εκπαίδευσης που δεν εξασφαλίζει απολύτως τίποτα.
Όσο κοινός είναι ο δικός μας αγώνας, τόσο κοινός είναι και ο στόχος των δυνάμεων του συστήματος και των κυβερνήσεών του: η εκπαίδευση πρέπει να γίνει ακόμη πιο ταξική! Κι όσο ενιαίο είναι το δικό μας σύνθημα, τόσο ενιαία είναι και η πολιτική τους: η νεολαία πρέπει να πάψει να έχει δικαιώματα στις σπουδές, τη δουλειά, τις ελευθερίες, η νεολαία πρέπει να πάψει να έχει προοπτική και να διεκδικεί το μέλλον της!
Δεν προλάβαμε να βγούμε στο δρόμο, δεν προλάβαμε να κάνουμε συνελεύσεις και κινητοποιήσεις και έστειλαν εισαγγελείς, ασφαλίτες, αστυνομικούς και ΜΑΤ για να μας τρομοκρατήσουν. Συνέλαβαν και ξυλοκόπησαν συμμαθητές μας (Χολαργός, Λαμία) και μάλιστα... προληπτικά. Αντιμετωπίζουν το μαθητικό κίνημα ως εγκληματική οργάνωση, σε μια προσπάθεια να μας αρνηθούν το δικαίωμα στον αγώνα! Μας απειλούν, μας συκοφαντούν με κάθε τρόπο. Κι αυτό το κάνουν για έναν και μόνο λόγο. Μας φοβούνται! Τους τρομάζει το κίνημά μας! Τρέμουν μπροστά στο ενδεχόμενο να φουντώσουν οι αντιστάσεις και οι κινητοποιήσεις μας γιατί ξέρουν καλύτερα απ' όλους τη δύναμη που έχουν οι αγώνες μας! Πολύ περισσότερο, τρέμουν μήπως ο δικός μας αγώνας γίνει πυροδότης για τις κινητοποιήσεις όλης της νεολαίας!
Γι' αυτό πρέπει να συνεχίσουμε και να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας να παλεύουμε και να αντιστεκόμαστε στην πολιτική τους. Μια πολιτική που μας διώχνει από τα σχολεία, μας οδηγεί στην ανεργία και τη δουλειά χωρίς δικαιώματα.
Απέναντι στην τρομοκρατία και τη συκοφαντία που σπέρνουν ενάντια στο μαθητικό κίνημα, εμείς πρέπει να συγκροτούμε τον αγώνα μας και να τον στηρίζουμε στα συλλογικά μας όργανα, τις γενικές συνελεύσεις, τα 5μελή και τα 15μελή, να πολιτικοποιούμε τις αντιστάσεις μας!

Δεν μας τρομοκρατούν, δεν θα σκύψουμε το κεφάλι!
Παλεύουμε για τα δικαιώματά μας στις σπουδές, τη δουλειά, τις δημοκρατικές ελευθερίες!
Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή του νόμου για το «νέο» λύκειο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου