Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Προκήρυξη της Μαθητικής Αντίστασης για το Πολυτεχνείο



Η απάντηση, 
στης γενιάς μας τα Πολυτεχνεία!

Τρομάζουν, συμμαθητές! Τρομάζει το σύστημα και όλος ο αστικός συρφετός από τη δύναμή μας. Βλέπουν ότι ανακαλύπτουμε ξανά το χαμένο συνδικαλισμό. Βλέπουν ότι αντιδράμε στις συνθήκες μεσαίωνα που προσπαθούν να μας επιβάλουν. Βλέπουν ότι οργανωνόμαστε και έχουμε τη δύναμη να νικήσουμε!
Φυσικά, δεν το δέχονται. Από την αρχή της χρονιάς είδαμε εισαγγελείς σε σχολεία, «προληπτικές» συλλήψεις συμμαθητών μας, μέχρι και πυροβολισμούς! Ακούσαμε τον Λοβέρδο να απειλεί ανοιχτά, τον Άδωνι και τον Φορτσάκη να συκοφαντούν τη νεολαία και τους αγώνες της.
 Σε λίγες μέρες έρχεται η επέτειος του Πολυτεχνείου. Ο λαός και τώρα όπως και τότε πεινάει ενώ λίγοι κι εκλεκτοί πλουτίζουν σε βάρος του. Η νεολαία δέχεται μια τεράστια επίθεση στο δικαίωμά της στην εκπαίδευση, πετιέται ολωσδιόλου εκτός αυτής, ενώ γίνεται προσπάθεια να αφοπλιστεί από κάθε οργανωτικό-συνδικαλιστικό της όπλο που μπορεί να τη βοηθήσει να νικήσει.
Πρόσφατο παράδειγμα ο αποκλεισμός της Νομικής Αθήνας από τα ΜΑΤ και το «lock-out» στην ΑΣΟΕΕ. Εκεί λοιπόν, στη μεν ΑΣΟΕΕ ενώ είχε κανονιστεί Γενική Συνέλευση, στη δε Νομική ενώ είχε αποφασιστεί από τη Γενική Συνέλευση κατάληψη της σχολής, οι δύο πρυτάνεις εντολοδόχοι του συστήματος που υπηρετούν, αποφάσισαν να εγκαθιδρύσουν τη δική τους δικτατορία. Προέβησαν δηλαδή σε κατάληψη των κτηρίων με ΜΑΤ και δυνάμεις καταστολής. Μάλιστα, στις κινητοποιήσεις των φοιτητών στις 13 Νοέμβρη είδαμε ακόμα και ξυλοδαρμούς από τα ΜΑΤ και δύο εισαγωγές σε νοσοκομείο!
Ας κρατήσουμε λοιπόν ψηλά τη σημαία του αγώνα! Δεν μας τρομοκρατούν. Όπως τότε η νεολαία βροντοφώναξε ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ , κι εμείς να βγούμε μαζικά μπροστά. Να μη χάνουμε την πίστη μας στο δίκιο του αγώνα και στην νίκη του. Για να έρθει νίκη δεν αρκεί ένα ξέσπασμα. Κάναμε τα πρώτα μας βήματα, ας κλιμακώσουμε και ας οργανώσουμε τον αγώνα μας. Όλος ο εκπαιδευτικός κλάδος έχει φτάσει στο απροχώρητο: καιρός να συνενώσουμε τις δυνάμεις μας με φοιτητές-καθηγητές!
Το Πολυτεχνείο φέτος ΔΕΝ θα είναι μια γιορτή-μνημόσυνο, είναι ο φάρος που μας δείχνει τον δρόμο για το πως παλεύουμε και πως νικάμε. Διότι μόνο με την πάλη του καθενός μας ξεχωριστά και κυρίως όλων μαζί κατακτούνται και υπερασπίζονται τα δικαιώματα μας. Ας πρωτοστατήσουμε λοιπόν στις εξελίξεις. Με συνελεύσεις, καταλήψεις, συντονιστικά, πορείες και τη συμμετοχή μας στην πορεία για το Πολυτεχνείο!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ, ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ!
ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ, ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ, ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ!
ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ ΓΙΟΡΤΗ, ΗΤΑΝΕ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΛΑΪΚΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου