Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Ανταπόκριση της Μαθητικής Αντίστασης Αθήνας για τις κινητοποιήσεις στις 3 Νοέμβρη



Ένα αυθόρμητο κάλεσμα μαθητών μέσω διαδικτύου ήταν η αρχή για ένα μαθητικό ξέσπασμα ενάντια στο «νέο» Λύκειο και την τράπεζα θεμάτων με στόχο την ανατροπή του νόμου. Ως Μαθητική Αντίσταση, από όταν ο νόμος ήταν ακόμη «στα χαρτιά», αλλά κι αφ’ ότου ψηφίστηκε, ταχθήκαμε στον αγώνα για την ανατροπή του, αναδεικνύοντας στα σχήματά μας και στα σχολεία μας ότι το «νέο» σχολείο δεν σημαίνει τίποτα άλλο παρά ένα σχολείο με ακόμη περισσότερους ταξικούς φραγμούς, ένα σχολείο στο οποίο θέλουν να βασιλεύσει ο φόβος μαθητών αλλά και των καθηγητών.
Με τα αποτελέσματα των εξετάσεων έπεσαν οι μάσκες: εκατοντάδες μαθητές σε όλη την Ελλάδα είτε έμειναν μετεξεταστέοι σε ορισμένα μαθήματα είτε έμειναν στην ίδια τάξη. Το άγχος και η οργή μας για το αν θα καταφέρουμε να συνεχίσουμε το σχολείο, αν θα αντέξουμε το πιεστικό πρόγραμμα οδήγησε στην κινητοποίηση στις 3 Νοέμβρη. Τα πράγματα ήταν πλέον πολύ απλά: Δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια! Πρέπει να ανατρέψουμε το νόμο!
Γι’ αυτό το λόγο και με τη Μαθητική Αντίσταση είδαμε θετικά το κάλεσμα για την κινητοποίηση στις 3 Νοέμβρη. Αποφασίσαμε να το στηρίξουμε και με όσες δυνάμεις έχουμε να προσπαθήσουμε να αποτελέσει τη σπίθα για την κλιμάκωση των αγώνων. Με προκηρύξεις στα σχολεία μας και γενικές συνελεύσεις, που θεωρούμε το πιο σημαντικό συλλογικό μας όργανο, ανοίξαμε το θέμα του «νέου» Λυκείου και πήραμε αποφάσεις για καταλήψεις, αποχές και συμμετοχή στην πορεία στο κέντρο είτε με μπλοκ του σχολείου μας, είτε με το μπλοκ της Μαθητικής Αντίστασης που είχε ως σύνθημα:
ΟΧΙ ΣΤΟ «ΝΕΟ» ΛΥΚΕΙΟ
ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ
Και το πιστεύουμε, συμμαθητές, ότι μπορούμε να βγούμε νικητές!
Στις 3 Νοέμβρη, τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, εκατοντάδες μαθητές βγήκαμε στο δρόμο και αμέσως ο υπουργός, οι δημοσιογράφοι και η αστυνομία βάλαν στόχο να μας απειλήσουν και να καταστείλουν τους αγώνες μας. Ποιο άλλο συμπέρασμα μπορούμε να βγάλουμε από την αντίδρασή τους, αν όχι ότι τρέμουν και μόνο στην ιδέα της νίκης μας, στην ιδέα ότι οι μαθητές πιστεύουν στη δυναμή τους και οργανώνονται ενάντια στην αντιδραστική πολιτική τους;
Με τη Μαθητική Αντίσταση θα συνεχίσουμε να επιμένουμε στο δρόμο της αντίστασης. Είχαμε και θα συνεχίσουμε να έχουμε φωνή στα σχολεία μας. Ήμασταν και θα συνεχίσουμε να είμαστε στις μαθητικές κινητοποιήσεις, αλλά και στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού. Και θα συνεχίσουμε όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά επειδή έχουμε όνειρα που δεν θέλουμε να μας τα τσακίσουν. Και ονειρευόμαστε με μάτια ανοιχτά, βλέποντας τις δυσκολίες κι αναγνωρίζοντας ότι δεν θα μας «σώσει» κανένας άλλος παρά μόνο οι αγώνες μας.
Να είναι, λοιπόν, η 3η Νοέμβρη η αρχή ενός ανυποχώρητου και μαζικού αγώνα. Και να είμαστε αύριο ακόμη περισσότεροι. Το ΟΧΙ στο «νέο» Λύκειο είναι μια νίκη που μας χρωστάμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου