Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Προκήρυξη που κυκλοφόρησε η Μαθητική Αντίσταση στη Σάμο



ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ;

Η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε με δύο εβδομάδες κατάληψη. Εκατοντάδες σχολεία  στην Ελλάδα ξεσηκώθηκαν ενάντια στα νέα μέτρα του ‘νέου λυκείου’. Η κυβέρνηση ξεκίνησε  μια επιχείρηση τρομοκράτησης και εκφοβισμού για τους αγωνιζόμενους μαθητές.

Εισαγγελείς , αυτόφωρα και καταδίκες υπήρχαν για κάποιους από τους μαθητές από την Λαμία και την Ηγουμενίτσα. Έτσι και εδώ ήρθαν γονείς και κάποιοι άλλοι καλοθελητές που συνειδητά ή ασυνείδητα βοηθούν  την κυβέρνηση και το υπουργείο να καταστείλουν τις μαθητικές κινητοποιήσεις. Τι φοβούνται τόσο πολύ και θέλουν να καταπνίξουν τον αγώνα μας;

Θέλουν την νεολαία υποταγμένη να μην μπαίνει εμπόδιο στα σχεδία τους. Μας έχουνε ‘κλέψει’ τα όνειρα μας , το μονό που μπορούν να μας εγγυηθούν είναι φτώχεια , ανεργία και εξαθλίωση. Μας θέλουν φθηνούς εργάτες προς εκμετάλλευση για τα συμφέροντα τους .
  
Έρχονται τώρα με τα νέα μετρά να διαλύσουν ότι έχει απομείνει από το δημόσιο σχολείο. Επίσης έχουν εντάξει και στις τρεις τάξεις του λυκείου τις πανελλαδικές εξετάσεις από τράπεζα θεμάτων  και ανεβάζουν τον μέσο όρο προαγωγής δυσκολεύοντας τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων να ολοκληρώσουν το λύκειο και σπρώχνοντας τα από τα δεκαπέντε τους στην ‘εργασιακή ζούγκλα’ και στην μαθητιά.

Ακόμα, καταργούν το πενήντα τις εκατό των ειδικοτήτων και κλείνουν τα ΕΠΑ.Σ, πετώντας τους μαθητές στον δρόμο. Μας δίνουν «χαρτιά» που είναι εισιτήριο για την ανεργία. Μας καταργούν την δωρεάν μετακίνηση και κάθε δικαίωμα μας.

Μετά από όλα αυτά είναι δικαιολογημένη η οργή και η αγανάκτηση των μαθητών και η αγώνες τους. Είναι δικαίωμα μας να ξεσηκωνόμαστε  , είναι δικαίωμα μας να παλεύουμε για καλύτερο σχολείο και καλύτερη κοινωνία. Αυτά είναι που φοβούνται  και μας τρομοκρατούν. Ο μόνος δρόμος είναι οι μαζικοί αγώνες ενάντια στην πολιτική του συστήματος.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΩΝ
ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΡΩΕΙ ΝΑ ΧΟΡΤΑΣΕΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου