Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013



Όχι στο νέο λύκειο!
Δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλους!

Συμμαθητές, συμμαθήτριες

Σαν να μην έφτανε η δυσκολία των θεμάτων των Πανελληνίων, απ’ την αρχή της σχολικής χρονιάς τα νέα μέτρα για το Γενικό Λύκειο και το ΕΠΑΛ έρχονται για να μας αποδείξουν ότι το σχολείο -πόσο μάλλον το Πανεπιστήμιο- δεν μας χωράει όλους.

Τι περιλαμβάνει το νέο Λύκειο;

Πανελλαδικές εξετάσεις σε κάθε τάξη του Λυκείου με ουσιαστικά αόριστη ύλη. Γιατί τα θέματα θα ορίζουν κατά 50% πανεπιστημιακοί κι άλλοι «ειδικοί» (τράπεζα θεμάτων) κι όχι οι καθηγητές μας. Στόχος θα είναι το κόψιμο του μαθητή, όχι η προαγωγή του.
Όξυνση της εντατικοποίησης με συνυπολογισμό του μέσου όρου κάθε τάξης που θα μετράει για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο. Ο μαθητής, δηλαδή, θα είναι αναγκασμένος από την πρώτη Λυκείου να ζει με το άγχος των βαθμών και των Πανελληνίων.
Στα ΕΠΑΛ προωθείται η «μαθητεία», η ανασφάλιστη και σχεδόν απλήρωτη εργασία ανηλίκων, με το κάλυμμα της «ωφέλιμης πρακτικής και εξειδίκευσης». Μια αγγαρεία, πιθανότατα εκτός του αντικειμένου σπουδών, που στην πραγματικότητα δεν εξασφαλίζει την μετέπειτα επαγγελματική αποκατάσταση. Ακόμη, καταργούν ειδικότητες και πετούν τους μαθητές έξω από το σχολείο.
Την ίδια στιγμή, απολύουν τους καθηγητές μας, τους τρομοκρατούν με «αξιολόγηση» και διαθεσιμότητα, τους επιστρατεύουν.

ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ!

Με γενικές συνελεύσεις και συντονιστικά για να οργανώσουμε μαζικά και δυναμικά τις κινητοποιήσεις μας!
Θα στηρίξουμε και θα αγωνιστούμε με τους καθηγητές μας για να διεκδικήσουμε Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους, αλλά και για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη δουλειά κι όχι στη δουλεία!

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Μαθητές και καθηγητές μια γροθιά ενάντια στη βίαιη επίθεσή τους!
Όχι παιδεία για λίγους κι εκλεκτούς!
Αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου