Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2012

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΗΤΑΝ Η ΑΡΧΗ!
ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΛΑΪΚΗ!
Η επέτειος της λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που μας παρουσιάζουν ως γιορτή η οποία πρέπει να μένει στις απλές απαγγελίες ποιημάτων και «ανιστόρητων» χρονικών, πλησιάζει. Μιας «γιορτής» της οποίας τα γεγονότα συχνά αποκρύπτουν ή παραποιούν, προσπαθώντας να τη μετατρέψουν σε άχρωμη και απρόσωπη αντίσταση, γιατί το ξέρουν ότι τα αιτήματά της συνεχίζουν να είναι επίκαιρα! Τι φώναζαν, όμως, λαός και νεολαία πίσω από τα κάγκελα;

ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!
Τα αιτήματα για «ψωμί» και «παιδεία» δεν απότελουν υπερβολή! Κάθε μέρα περνάνε μέτρα που μας εξαθλιώνουν, που αφήνουν τις οικογένειές μας άνεργες ή απλήρωτες. Ζούμε με το φόβο για το αύριο. Το Πανεπιστήμιο φαντάζει απρόσιτο όνειρο, όπως και η εργασία με δικαιώματα η οποία θα μας εξασφαλίζει μια αξιοπρεπή ζωή!
Μας ζητούν να παραιτηθούμε! Δεν το υπονοούν, το λένε ξεκάθαρα. Όσοι από μας δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουμε φροντιστήρια και να χρηματοδοτούμε το κατά τ’ άλλα «Δημόσιο και Δωρεάν» σχολείο, οφείλουμε να τα παρατήσουμε, να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε, να αφήσουμε στην άκρη το δικαίωμά μας στη μόρφωση και να βγούμε σε μια αγορά εργασίας της εκμετάλλευσης και της ταπείνωσης!
Και πώς να κάνουμε λόγο για «ελευθερία», όταν ο μόνος τρόπος να μας «πείσουν» για την αναγκαιότητα των μέτρων τους, είναι η βίαιη καταστολή και τρομοκρατία σε κάθε διαδήλωση ή απεργία; Όταν απαγορεύουν τις «συναθροίσεις»; Όταν μας πνίγουν στα χημικά ή όταν τα παπαγαλάκια τους στα κανάλια μας βομβαρδίζουν με τις απειλές ότι θα πεινάσουμε αν δεν δεχτούμε το δικό τους μονόδρομο;

ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ!
Και τώρα όπως και τότε η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ, μιας πολεμικής μηχανής η οποία μόνο στόχο έχει την υπεράσπιση των συμφερόντων των ισχυρών ιμπεριαλιστικών χωρών, ώστε να επεκτείνουν την κυριαρχία τους εδαφικά, οικονομικά και πολιτικά σε βάρος Λαών. Των Λαών όλου του κόσμου! Των Λαών που βομβαρδίζουν! Των Λαών που τους θέλουν υποδουλωμένους και υποχείριά τους! Των Λαών που ξεριζώνουν απ’ τις πατρίδες τους κι ύστερα τους ονομάζουν «λαθρομετανάστες»! Και παρόλο που η Ελλάδα βρίσκεται σε «κρίση», συνεχίζει να πληρώνει για πολεμικούς εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ! Γιατί μπορεί νά 'χουν περάσει σχεδόν 40 χρόνια από την κατάληψη του Πολυτεχνείου και να μην έχουμε πια δικτατορία, αλλά η Ελλάδα δεν έχει πάψει νά’ναι εξαρτημένη!
Το Πολυτεχνείο είναι ζωντανό! Όσο καταπατούνται τα λαϊκά δικαιώματα, όσο οι λίγοι πλουτίζουν από το μόχθο των πολλών, όσο φασιστικοποιούν με τρομοκρατία τη δημόσια ζωή, τόσο θα αναβιώνει και θα γίνεται παράδειγμα της δικής μας αντίστασης και των δικών μας αγώνων!

Είμαστε εμείς που ζυμώνουμε και δεν έχουμε ψωμί.
Είμαστε εμείς που βγάζουμε το κάρβουνο και κρυώνουμε.
Είμαστε εμείς που δεν έχουμε τίποτα
και ερχόμαστε να πάρουμε τον κόσμο.

Τάσος Λειβαδίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου