Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

 MAT KAI BIA H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Η απαξίωση - κατάργηση του δημόσιου δωρεάν σχολείου φαίνεται ότι ξεσηκώνει τους μαθητές και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς! Παρά τις προσπάθειες του συστήματος να τους παρουσιάζει ως αδιάφορους, χαβαλέδες και εν δυνάμει εγκληματίες, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι στη καλύτερη περίπτωση να κάνουν καταλήψεις για κοπάνα, στη χειρότερη να καταστρέφουν τα σχολεία οι μαθητές δεν θα μπορούσαν να είναι αδιάφοροι.


Ζουν από μέσα την κατάσταση. Από την έλλειψη βιβλίων μέχρι την αυξανόμενη φτώχεια με τους πεινασμένους συμμαθητές τους και το δούλεμα του υπουργείου Παιδείας με τα (ξεφτιλιστικά για την αξιοπρέπειά τους) "μικρογεύματα" ως το ...κλαψούρισμα της Διαμαντοπούλου για την έλλειψη των βιβλίων που η ίδια, ως από τους πιο σκληρούς αντιλαϊκούς πολιτικούς. φρόντισε να μην υπάρχουν.

Οι μαθητές βιώνουν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς τους και αρχίζουν και αυτοί να αντιδρούν.

Η θέση των εκπαιδευτικών και των γονιών πρέπει να είναι δίπλα τους! Μαζί τους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους! Στη διαφαινόμενη περίπτωση ξεσηκωμού των μαθητών δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κανέναν να τους προβοκάρει και να τους χτυπήσει.
Οι μαθητές δεν είναι απλά τα παιδιά μας που συναισθηματικά πρέπει να τα "προστατέψουμε και να τα καθοδηγήσουμε" ως πιο "έμπειροι" αλλά είναι το κομμάτι αυτό του λαού που καλείται να ζήσει σε ένα άμεσο μέλλον αμορφωσιάς, ανεργίας, πλήρους εκμετάλλευσης για ένα κομμάτι ψωμί, υποταγμένοι σε μια χώρα εξαθλιωμένη και ξεπουλημένη σε κάθε Ευρωπαίο και Αμερικάνο ιμπεριαλιστή.
Ας τους στηρίξουμε λοιπόν και να τους" διδάξουμε" ότι υπάρχει και ένα άλλο μέλλον. Αυτό της λαϊκής περηφάνιας, του αγώνα, της αντίστασης, της διεκδίκησης και της ανατροπής πολιτικών και συστημάτων!
Σήμερα κινητοποιήθηκαν στο Σύνταγμα μαθητές από σχολεία των Αμπελοκήπων, του Γκύζη, του Χαλανδρίου, του Χολαργού, της Κυψέλης και των Εξαρχείων, φώναξαν συνθήματα και κράτησαν πανό στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους. Με το πρόσχημα ότι κάποιοι πέταξαν νεράτζια και μπουκάλια στους ΜΑΤατζήδες χτυπήθηκαν και κυνηγήθηκαν μέχρι και το Μοναστηράκι! Έγιναν τρεις προσαγωγές μαθητών και ενός περαστικού που υπερασπίστηκε τους μαθητές.  
Μικροένταση και στο Ηράκλειο (από το tvxs)
Μικροεπεισόδια και ένταση επικράτησαν και στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο Κρήτης κατά τη διάρκεια μαθητικού συλλαλητηρίου. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μία συλλήψη 14χρονου μαθητή μετά από πετροπόλεμο κατά αστυνομικών.
Μαθητές του Ηρακλείου, που διαμαρτύρονται για το νέο μνημόνιο και τα οικονομικά μέτρα που πλήττουν την Παιδεία, αλλά και τις οικογένειές τους, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Η πορεία επέστρεψε στην πλατεία και ενώ οι περισσότεροι που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο είχαν αποχωρήσει, κάποιοι άρχισαν να πετούν πέτρες εναντίον των αστυνομικών. Οι αστυνομικοί κινήθηκαν εναντίον τους, σε μια προσπάθεια να τους απομακρύνουν, ωστόσο όταν έπιασαν έναν από τους νεαρούς προκλήθηκε νέα ένταση.
Στο μεταξύ, αυξήθηκαν τα υπό κατάληψη σχολεία. Έτσι υπό κατάληψη τελούν τα γενικά λύκεια 6ο και 7ο, το 1ο, 2ο και 5ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου, το 8ο και 9ο γυμνάσιο και το Μουσικό και Καλλιτεχνικό Σχολείο.
Τέλος η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, καλεί σε ανοιχτή συνάντηση για το μέλλον της παιδείας εξαιτίας της παρούσας οικονομικής συγκυρίας, την ερχόμενη Δευτέρα, στις 7:30 το απόγευμα, στο 3ο Λύκειο. Στη συνάντηση είναι προσκεκλημένοι οι Ενώσεις Γονέων και η Ομοσπονδία Γονέων, οι εκπαιδευτικοί και τα 15μελή συμβούλια των μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου