Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Κανείς στο μάθημα στις 17 Νοέμβρη! Η φλόγα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι ζωντανή!


Πόσο ακριβά θέλουν να πληρώσουμε τις φετινές μας κινητοποιήσεις; Έως πότε θα μας τιμωρούν επειδή σηκώσαμε το κεφάλι; Η απάντηση που δίνουμε εμείς σε αυτές τις ερωτήσεις, είναι ότι θα μας εκβιάζουν με κάθε ευκαιρία, για να σιγουρευτούν ότι δεν θα ξανατολμίσουμε να αντισταθούμε, ότι δεν θα διεκδικήσουμε ξανά τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους, ότι θα παραιτηθούμε από τους αγώνες στο πλευρό του λαού.
Δεν θα τους περάσει!
Δεν θα τρομοκρατήσουν τους αγώνες μας!
Αυτοί που μας αφήνουν χωρίς βιβλία και καθηγητές έχουν το θράσος να μιλάνε για αναπληρώσεις μαθημάτων λόγω των καταλήψεών μας. Αυτοί που διαλύουν την εκπαίδευση για την πλειοψηφία των παιδιών, προσπαθούν να μας πείσουν ότι την υπερασπίζονται. Η απόφασή τους να γίνει μάθημα σε κάποια σχολεία ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του 

Πολυτεχνείου, στις 17 του Νοέμβρη είναι προκλητική. Είδαν τη δυσαρέσκεια να εκφράζεται μαζικά στις 28 Οκτώβρη στις παρελάσεις και φοβούνται ότι το Πολυτεχνείο θα είναι μια ακόμη ευκαιρία για τη νεολαία και το λαό να βγει ξανά μαζικά στους δρόμους. Και οι φόβοι τους θα βγουν αληθινοί γιατί αυτό θα γίνει!

Θα πάρουμε μέρος στον εορτασμό του Πολυτεχνείου!
Εκείνη την ημέρα, δεν πρέπει να μπει κανείς για μάθημα! Πρέπει με συλλογικές διαδικασίες να
αποφασίσουμε αποχές και να κατέβουμε με τον υπόλοιπο λαό στη μεγάλη πορεία του Πολυτεχνείου! Γιατί τα αιτήματα της εξέγερσης παραμένουν ανεκπλήρωτα και εξακολουθούν να είναι επίκαιρα. Στην πιο βάρβαρη επίθεση των τελευταίων δεκαετιών, πρέπει να ξαναβγούμε στους δρόμους και να αντισταθούμε, να παλέψουμε για το δικαίωμα στις σπουδές, στη δουλειά, στις δημοκρατικές ελευθερίες. Να παλέψουμε ενάντια στους ξένους αφέντες και τους υπηρέτες τους, που ξεπουλάνε τη χώρα και οδηγούν το λαό μας στην ολοκληρωτική εξαθλίωση! 

Κατεβάστε την προκήρυξη σε μορφή .pdf ή word



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου