Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Κάτω η πολιτική που μας οδηγεί στην εξαθλίωση!
Κάτω η πολιτική που καταργεί το δημόσιο και δωρεάν σχολείο!

Όλοι στον αγώνα, στο πλευρό του λαού!

Σχολεία χωρίς βιβλία και καθηγητές. Ανεργία. Φτώχεια. Τρομοκρατία. Ολόκληρη η χώρα ξεπουλιέται και ο λαός και η νεολαία οδηγούνται μαζικά στην εξαθλίωση. Δεν αφήνουν τίποτα όρθιο! Κάποτε ξέραμε ότι όταν δουλεύεις πληρώνεσαι. Κάποτε ξέραμε ότι υπήρχε ένας κατώτατος μισθός. Κάποτε ξέραμε ότι υπήρχαν κάποιες δουλειές. Κάποτε ξέραμε ότι μια σύνταξη έφτανε τουλάχιστον για τα βασικά. Κάποτε ξέραμε ότι τα σχολεία είχαν βιβλία και εκπαιδευτικούς, ότι τα πανεπιστήμια δίνουν πτυχία. Κάποτε ξέραμε ότι είχαμε δικαίωμα να ζήσουμε...

Η υποταγμένοι κυβερνήτες μας δίνουν στους ξένους τυράννους, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, τις ίδιες μας τις ζωές. «Χρωστάμε» λένε... Και μάλιστα ότι τα φάγαμε και όλοι μαζί! Ο λαός και η νεολαία όμως, δεν χρωστάμε τίποτα και σε κανέναν! Μας καταδικάζουν στην εξαθλίωση, σε μια ζωή χωρίς μέλλον γιατί πρέπει, λένε, να δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε στα δικά τους αφεντικά.
Οι ίδιοι που οδηγούν τις οικογένειές μας στην ανεργία και τη φτώχεια, είναι οι ίδιοι που μας στερούν το δικαίωμα στη στοιχειώδη μόρφωση και τις σπουδές. Γιατί ένας λαός που πεινάει δεν μπορεί να έχει σχολείο να στείλει τα παιδιά του! Κι αυτό το σχολείο δεν μπορεί να έχει ούτε καν βιβλία και δασκάλους! Το Μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το νέο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζουν δεν υπάρχουν για να μαζευτούν λεφτά και να σωθεί η χώρα. Μας τα επιβάλλουν για να μας έχουν στη γωνία και στις πλάτες μας να γίνεται το μεγάλο φαγοπότι των ισχυρών. Στόχος τους δεν είναι να ξεπληρώσουν οποιοδήποτε χρέος, ποιος δανειστής, άλλωστε, θέλει να σταματήσει να εισπράττει; Στόχος τους είναι τα δικαιώματά μας, η ίδια μας η ζωή και το μέλλον μας! Και για να μας τα κλέψουν όλα αυτά, για να μας πείσουν ότι όλα γίνονται για το καλό το δικό μας και ολόκληρης της χώρας, στέλνουν τους εισαγγελείς να σπάνε τις καταλήψεις μας, τους πάνοπλους αστυνομικούς να τσακίσουν με το βούρδουλα οποιαδήποτε κινητοποίση.
Ο λαός δίνει μια πολύ σημαντική μάχη! Με απεργίες και διαδηλώσεις αγωνίζεται ενάντια στην πολιτική της εξαθλίωσης. Και αυτός είναι ένας αγώνας και της δικής μας γενιάς! Πρέπει να ενωθούμε με το λαό, να παλέψουμε κι εμείς στο πλάι του! Να στηρίζουμε τις απεργίες και τις εργατικές κινητοποιήσεις. Απέναντι στον κοινό μας εχθρό, κοινοί πρέπει να είναι και οι αγώνες μας!

Έξω η ΕΕ και το ΔΝΤ!
Όχι στο σχολείο του Μνημονίου!
Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο και δωρεάν σχολείο!
Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας να αγωνιζόμαστε!

Συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις
Αγωνιζόμαστε μαζί με το λαό για να μην τους παραδώσουμε τη ζωή μας!

Κατεβάστε την προκήρυξη σε μορφή .word ή .pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου