Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Διαδήλωσαν χτες και οι μαθητές σε πολλές πόλεις της χώρας!



 Ενώ οι καταλήψεις ανέρχονταν μέχρι χτες στις 648( Δείτε τα σχολεία υπό κατάληψη) στους δρόμους κατέβηκαν οι μαθητές είτε στις απεργιακές πορείες που διοργανώθηκαν είτε και όχι.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ- ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ
ΠΟΥ "ΨΑΡΕΨΑΜΕ" ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ:
Αυτονόητο σημείωμα: Δε συμφωνούμε με όλα τα ρεπορταζ, ούτε και με τις δηλώσεις όλων των συμμαθητών μας που εμφανίζονται στα διάφορα βίντεο.  Απλά τα παραθέτουμε για να υπάρξει μια έστω στοιχειώδης και απαραίτητη ενημέρωση. Σε πολλα ρεπορταζ θα δούμε σχόλια των διευθυντών στο τέλος ότι το πρόβλημα των βιβλίων ήδη λύθηκε και εννοούν ότι απλά τυπώθηκαν κάποια κεφάλαια για κάποια σχολεία-αλλά όχι ότι δόθηκαν τα βιβλία 'Ηότι οι μαθητές υποκινούνται. Τέτοιου τύπου σχόλια δεν μας εκφράζουν...αλλά δυστυχώς δεν έλεγχουμε ΜΜΕ και τα παραθέτουμε για να δείξουμε την κατάσταση. Η απόψη μας δεν εκφράζεται απαραίτητα από αυτά, εκφράζεται από τις προκηρύξεις και τα κείμενά μας. Εδώ απλά θέλαμε να δείξουμε τη μαζικότητα, τις πόλεις που γίνονται κινητοποιήσεις, το ότι οι μαθητές έχουν άποψη, τις περιπτώσεις τρομοκράτησης που θεωρούμε σημαντικό να γνωστοποιούνται και να καταγγέλλονται, τις κινητοποιήσεις.


Αχαρνές: ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ 1ου, 3ου ΚΑΙ ΕΠΑΛ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


 

Πάτρα:Πορεία στο κέντρο της Πάτρας πραγματοποίησαν σήμερα μαθητές γυμνασίων και λυκείων της Πάτρας συμμετέχοντας στις πορείες με αφορμή την πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Τα τελευταία 24ωρα 18 σχολικές μονάδες της Αχαϊας τελούν υπό κατάληψη σε αντίδραση για τις ελλείψεις σε βιβλία και υποδομή.

Πορεία μαθητών στην Τρίπολη(με φωτογραφίες και βίντεο) 
Σχόλιο δικό μας:
Διαφωνούμε με κάποιες απόψεις που εκφράζονται όπως π.χ από έναν μαθητή για το ρόλο της αστυνομίας.Ιδιαίτερα διαφωνούμε με  την απαίτηση για αξιολόγηση των καθηγητών μας, γιατί γνωρίζουμε ότι οι ίδιοι που κόβουν τους μισθούς των γονιών μας είναι αυτοί που θα αξιογήσουν τους καθηγητές μας... Γιατί πιστεύουμε ότι το γεγονός πως έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και κάποιο πιο αυταρχικοί καθηγητές δεν είναι γιατί δεν ξέρουν από "παιδαγωγική" ή δεν έχουν μεταδοτικότητα, είναι γιατί ανοιχτά και ωμά το σύστημα τους ενισχύει.
Παρά τις διαφωνίες θεωρήσαμε σημαντικό να παραθέσουμε τα βιντεάκια τόσο με τις δηλώσεις συμμαθητών μας, για να έχουμε μια είκονα για όσα συμβαίνουν σε διάφορα σχολεία. Αξίζει να δείτε και το βίντεο με τις προκλητικές δηλώσεις του περιφεριακού διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Στους συμμαθητές μας ευχομάστε δύναμη και συνέχεια στον αγώνα!

Φλώρινα: Πορεία διαμαρτυρίας μαθητών 

Μαζική και δυναμική η πορεία των μαθητών (με φωτογραφίες)

Πορεία διαμαρτυρίας μαθητών στο Δημαρχείο Γαλατσίου(με φωτογραφίες)

Ξεχώρισε η συμμετοχή των μαθητών στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία των εργαζομένων στην Άρτα

Συγκέντρωση και πορεία μαθητών -καθηγητών στο Αργοστόλι ( με φωτο)


Πληθαίνουν οι καταλήψεις σχολείων στα Δωδεκάνησα
ΡΟΔΟΣ:Σε κατάληψη 13 σχολεία
ΡΟΔΟΣ: Οι καταλήψεις αυξάνονται, οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και αύριο:
Νέα Σελεύκεια: Δύο εικόνες, δύο χιλιάδες λέξεις!
Ηγουμενίτσα: Μαθήτες διαδήλωσαν μαζί με εργαζόμενους και εκπαιδευτικούς στην απεργιακή πορεία (βίντεο)













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου