Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

"Ανοίξτε τα σχολεία... για να τα κλείσω εγώ!"

Αυτό φαίνεται να μας λέει το υπουργείο, αφού την ίδια στιγμή που μας καλεί να επιστρέψουμε στις άδειες μας τάξεις, ετοιμάζεται να κλείσει-συγχωνεύσει ακόμα 300 σχολεία!

Δείτε το άρθρο στο Βήμα! Για νέες συγχωνεύσεις ετοιμάζεται το υπουργείο... 


Το χουμε ξαναπεί και θα το τονίζουμε πάντα. Δε θα σταματήσουν, αν δε τους σταματήσουμε με τους αγώνες μας. Το ίδιο το υπουργείο δε μας αφήνει άλλωστε να το ξεχάσουμε.


Σε δεύτερο γύρος συγχωνεύσεων σχολείων θα προχωρήσει έως το τέλος του χρόνου σε όλη τη χώρα, αυτή τη φορά κυρίως στην τεχνική εκπαίδευση. Και στην γενική εκπαίδευση όμως, περίπου 300 σχολεία πανελλαδικά θα συγχωνευθούν σύντομα, ολοκληρώνοντας τον κύκλο που ξεκίνησε την περασμένη χρονιά, σύμφωνα με πληροφορίες από το Βήμα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του «Βήματος», το υπουργείο θεωρεί ότι το «πείραμα» των συγχωνεύσεων προχωράει χωρίς μεγάλα προβλήματα στα σχολεία της χώρας,και εξετάζει τώρα την επέκτασή του! Μας το χε υποσχεθεί άλλωστε και από πέρσι πως οι περσινές συγχωνεύσεις δε θα ταν οι τελευταίες.


Χωρίς προβλήματα θεωρεί το υπουργείο το γεγονός ότι ακόμα και στην αυλή δυσκολεύονται να χωρέσουν τα παιδιά των συγχωνευθέντων σχολείων, ότι σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν τάξεις με ακόμα και πάνω απο 30 μαθητές, ότι πολλοί εκπαιδευτικοί έχουν χάσει τις οργανικές τους θέσεις! Από αυτό και μόνο καταλαβαίνει κανείς ποιο είναι το "νέο" σχολείο που το σύστημα οραματίζεται, αλλά και ποιο είνια το πραγματικό πρόβλημα της κυβέρνησης.


ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ, 
ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ, ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΑΣ 
ΜΕ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου