Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Προσέλαβαν σεκιουριτάδες στα σχολεία!

Σεκιουριτάδες, ώστε να μη γίνει κατάληψη από μαθητές, φέρεται ότι προσέλαβαν οι διευθυντές του 4ου Λυκείου και του 7ου Γυμνασίου-Λυκείου Ιωαννίνων.
Σεκιουριτάδες, ώστε να μη γίνει κατάληψη από μαθητές, φέρεται ότι προσέλαβαν οι διευθυντές του 4ου Λυκείου και του 7ου Γυμνασίου-Λυκείου Ιωαννίνων.
Είχε προηγηθεί δελτίο Τύπου του Δήμου Ιωαννιτών, σύμφωνα με το οποίο η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων έστειλε έγγραφο αίτημα στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας για την τοποθέτηση έμμισθων σεκιούριτι στα σχολεία της πόλης εν όψει καταλήψεων.

«Το αίτημα -απαντά ο δήμος- που διατυπώθηκε εγγράφως από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων προς τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας για τη φύλαξη των σχολείων δεν μπορεί να ικανοποιηθεί. Η Δημοτική Αρχή θεωρεί ότι η φύλαξη των σχολείων από σεκιούριτι είναι ενέργεια αντιδημοκρατική, που δεν συνάδει με την Παιδεία και τον Πολιτισμό μας και μπορεί να πυροδοτήσει νέο κύμα καταλήψεων».
Σύμφωνα με γονείς μαθητών, η εμφάνιση των σεκιούριτι αποδίδεται στις ελλείψεις επιστατών στα σχολεία, λόγω συνταξιοδοτήσεων και αποχωρήσεων. Ωστόσο, η πρόσληψη σεκιούριτι έγινε σε κακή χρονική στιγμή και συνέπεσε με τις καταλήψεις.
* Επίσης στη Θεσπρωτία, σύμφωνα με καταγγελίες του ΠΑΜΕ, αστυνομικοί βρέθηκαν έξω από το 2ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας, όπου έκαναν εξακρίβωση στοιχείων.
ΑΓ.ΒΡ. - Μ.ΠΙΝ.
ΠΗΓΗ: http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=313744

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου