Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Χανιά: Οι αγώνες μας δεν τρομοκρατούνται!

Η κλήτευση για απολογία στον ανακριτή αγωνιστών μαθητών και εργαζομένων, που συμμετείχαν στη διαδήλωση στις 28 του Οκτώβρη, εξοργίζει κάθε δημοκρατικό άνθρωπο. Προφανώς, οι κρατούντες και τα κάθε λογής τσιράκια τους ενοχλήθηκαν από το γεγονός ότι επί δύο εβδομάδες οι μαθητές των Χανίων, με τη στήριξη των καθηγητών και των γονιών μας, είχαμε κλειστά τα σχολεία μας και πλημμυρίζαμε τους δρόμους, διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμά μας στη δωρεάν Παιδεία.

 Την ίδια αντιμετώπιση επιφυλάσσει το σύστημα της εκμετάλλευσης σε κάθε άνθρωπο του λαού και σε κάθε νεολαίο που αγωνίζεται ενάντια στα μέτρα του μνημονίου και της Τρόικα, που ισοπεδώνουν τις κατακτήσεις μας και στην υποδούλωση της χώρας στα ιμπεριαλιστικά αφεντικά. Το απέδειξαν οι προβοκάτσιες και η ωμή καταστολή των διαδηλώσεων στις πρόσφατες απεργίες, καθώς και οι καθημερινές παραβιάσεις δημοκρατικών ελευθεριών του λαού.

Όλα αυτά δεν πρέπει για κανένα λόγο να μας λυγίζουν! Αντιθέτως, πρέπει να μας γεμίζουν αποφασιστικότητα για την πάλη μας ενάντια σε όλα αυτά που μας ετοιμάζουν, γκρεμίζοντας τις ζωές και το μέλλον μας. Το σύστημα φοβάται, τρέμει τις αντιδράσεις μας και γι’ αυτό απαντάει με την τρομοκρατία. Με αυτόν τον τρόπο ευελπιστεί να πείσει το λαό να μην αντιδρά στη βάρβαρη και επικίνδυνη πολιτική του. Εμείς να απαντήσουμε με την ενίσχυση και μαζικοποίηση των αγώνων μας!

Καλούμε κάθε δημοκρατικό άνθρωπο, κάθε μαθητή, φοιτητή και εργαζόμενο, να καταδικάσει αυτήν την προκλητική κίνηση, που στοχεύει το δικαίωμα μας να αντιστεκόμαστε και να παλεύουμε για μια αξιοπρεπή ζωή!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει του λαού η πάλη θα την σπάσει !
Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές μαθητές !
Οι αγώνες δεν τρομοκρατούνται !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου