Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Γονείς και εκπαιδευτικοί ενάντια στις συχωνεύσεις και στο Περιστέρι


Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας από γονείς και εκπαιδευτικούς πραγματοποιήθηκε και στο Δημοτικό συμβούλιου Περιστερίου που συζητούσε το θέμα της συγχώνευσης – κατάργησης σχολείων την Τρίτη 22/2.
Σύμφωνα με όσα παρουσιάστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο προτείνεται η κατάργηση του 23ου Δημοτικού, του 3ου ΕΠΑΛ ,του 4ου ΣΕΚ, καθώς και η συγχώνευση του 18ου με το 48ο Δημοτικό, του 29ου με το 45ο Δημοτικό, του 3ου με το 4ο Λύκειο, του 7ου με το 10ο Γυμνάσιο και το 3ου με το 4ο Γυμνάσιο. Καταλαβαίνουμε βέβαια πως αυτά θα είναι μόνο η αρχή.
 Διάχυτη ήταν η αγανάκτηση γονιών και εκπαιδευτικών, καθώς καταλάβαιναν ότι αυτά μέτρα θα σημάνουν τον αποκλεισμό των παιδιών τους από την πρόσβαση στην εκπαίδευση από πολύ νωρίς, αλλά και τη  δραματική μείωση των θέσεων εργασίας για τους εκπαιδευτικούς.
Πολύ μακριά από την πραγματική ουσία των μέτρων και την πραγματική αγωνία γονιών και εκπαιδευτικών ήταν οι τοποθετήσεις και οι αντιπαραθέσεις δημοτικών συμβούλων και των διαφόρων εκπροσώπων. Την ίδια στιγμή που κρίνεται το αν και πόσα θα είναι αυτά τα παιδιά που θα μπορέσουν καν να τελειώσουν το σχολείο, αλλά και η ίδια η θέση πολλών εκπαιδευτικών, αυτοί αναρωτιόντουσαν για το κατά πόσο όλες αυτές οι αλλαγές συμβάλλουν στην πραγματική αναβάθμιση της εκπαίδευσης, κάποιοι θεωρούσαν ότι όλοι θα πρέπει σήμερα να ενωθούμε απαιτώντας το σοσιαλισμό εδώ και τώρα.
Φυσικά η μαζική παρουσία κόσμου αλλά και πολύ περισσότερο το συνολικότερο κλίμα στο λαό και οι ανάλογες κινητοποιήσεις που μπορεί να γίνονται σε κάθε δήμο της χώρας είναι αυτές που έκαναν και κάποιους δήμαρχους να θέλουν να αποποιηθούν την ευθύνη του κόστους των κλεισιμάτων σχολείων. Έτσι και στο Δ.Σ του Περιστερίου ψηφίστηκε ψήφισμα που εναντιωνόταν στις συγχωνεύσεις, με το δήμαρχο να θέλει να φανεί και πρωτοπόρος της πρωτοβουλίας.
Η πραγματικότητα είναι ότι καμιά εμπιστοσύνη δεν μπορούμε να χουμε σε αυτούς μέχρι χτες στήριζαν ανοιχτά ή πιο συγκαλυμμένα τον « Καλλικράτη» ζητώντας μας και την ψήφο στους νέους καλλικρατικούς δήμους. Η αλήθεια είναι ότι το δικαίωμα των παιδιών του λαού στην δωρεάν παιδεία κερδήθηκε με μαζικούς αγώνες και μόνο έτσι μπορούμε να το υπερασπιστούμε. Οι κινητοποιήσεις που ξεσπούν σε όποια γωνιά της χώρας ανοίγει το ζήτημα είναι αυτές που θα κρίνουν το τι θα γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου