Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης για τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων



 Οι αντιδράσεις απέναντι στην προώθηση των συγχωνεύσεων/καταργήσεων συνεχίζονται.
Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης και προσπαθούν να μπλοκάρουν οποιαδήποτε διαδικασία που έρχεται να κατωχυρώσει τις αποφάσεις του συστήματος.
Αντιγράφουμε από το: http://www.ilioupolisonline.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1459

Με συνοπτικές διαδικασίες προσπάθησε να περάσει η δημοτική αρχή την πρότασή της για το θέμα των συγχωνεύσεων των σχολείων, καθώς η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και έξω απ αυτή υπήρχε πλήθος κόσμου που εναντιώνονταν έντονα στην πρόταση της κυβέρνησης και την υιοθέτησή της από την δημοτική αρχή.
Η διαδικασία δεν μπορούσε να συνεχιστεί καθώς συνθήματα και φωνές ακούγονταν μέσα και έξω από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Όταν δε έγινε αντιληπτό οτι οι σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής πήγαιναν στη γραμματεία και υπέγραφαν στο βιβλίο ως παρόντες, ο δημοτικός σύμβουλος της Δημοκρατικής Ενότητας Παναγιώτης Μαργαρώνης το αφαίρεσε, προκαλώντας ένταση και συμπλοκή μέχρι να του το πάρουν πίσω.

Στη συνέχεια η πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου Ευφημία Ζανιά ανακοίνωσε οτι το θέμα υπερψηφίστηκε από τους συμβούλους της Δημοτικής Αρχής και πρότεινε ολιγόλεπτο διάλειμα προκειμένου να συζητηθεί το επόμενο θέμα.


Οι επικεφαλής των παρατάξεων επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο στο γραφείο του προκειμένου να τον πείσουν να δεχτεί τη συνεδρίαση ως μη γενόμενη χωρίς όμως να υπάρξει υποχώρηση απο πλευράς δημάρχου.


Στη συνέχεια, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, τοποθετήθηκαν επικεφαλής και σύμβουλοι των παρατάξεων οι οποίοι όλοι θεώρησαν οτι δεν υπήρξε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένου του συμβούλου της Δημοτικής Αρχής Ευάγγελου Γεωργάκη, ο οποίος ζήτησε να γίνει ουσιαστική συνεδρίαση για το θέμα αυτό.


Η συζήτηση έκλεισε απο την πρόεδρο, η οποία θα ενημερώσει τους δημοτικούς συμβούλου για την ημερομηνία που θα συνεχιστεί η συζήτηση των θεμάτων του συμβουλίου.



http://www.youtube.com/watch?v=WkqmpajkorY&feature=player_embedded#at=68

http://www.youtube.com/user/IlioupolisOnline#p/a/u/0/FzShZXfle68

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου