Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΛΙΜΟΥ... ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ


     Δεν φτάνει ,που μας βάζουν -τάχα προαιρετικά- να επιθεωρήσουμε τουαλέτες και να ελέγχουμε τα θρανία και τους διαδρόμους για την καθαριότητα τους, δηλώνοντας πως έτσι προσφέρουμε από κοινού στην διατήρηση του σχολείου.Tο θεωρούν  -μάλιστα- και
αρμοδιότητά μας, υποστηρίζοντας πως εμείς είμαστε οι υπαίτιοι αυτής της κατάστασης.                                                                                                
     Δεν  φτάνει, που μας κάνουν έλεγχο στην προσωπική μας ζωή ,ψάχνοντας τα προσωπικά μας αντικείμενα.Δεν έχουν καν το θάρρος να το παραδεχτούν ,ρίχνοντας τις ευθύνες σε πιθανούς εξωσχολικούς.
      Δεν φτάνει, που μας ζητάνε χρηματική βοήθεια για την αγορά φωτοτυπικού χαρτιού, λέγοντας πως δεν μπορούν να μας το παρέχουν οι ίδιοι και πως κάνουν οικονομία για να μπορούν να μας παρέχουν θέρμανση! Ωστόσο , ακόμα και τις πιο παγωμένες ημέρες του χειμώνα :
1)ανάβουν μόνο δύο-τρία καλοριφέρ σε ολόκληρο το σχολείο,  ενώ
2)μας απαγορεύουν να καθόμαστε μέσα όταν κρυώνουμε.                                                                                                                           
  Δεν φτάνει, που δεν μας παρέχουν τα απαραίτητα είδη υγιεινής.Μας δηλώνουν πως πρέπει να φέρνουμε από το σπίτι μας (σαπούνι και χαρτί υγείας).Μας δίνουν να βγάζουμε εμείς στα σπίτια μας φωτοτυπίες για όλη την τάξη.Μας απειλούν μάλιστα έμμεσα πως αν δεν γίνει αυτό, εμείς θα χάσουμε γνώσεις και θα μείνουμε πίσω στην ύλη του σχολείου.
     Αλλά, σαν να μην μας έφταναν όλα αυτά, ακολουθούν οι συγχωνεύσεις των σχολείων του Δήμου και μαζί και του δικού μας σχολείου. Κάνουν, έτσι, τα τμήματα άνω των 30 μαθητών στην κάθε τάξη, το μάθημα δυσκολότερο και την ύλη των μαθημάτων απαιτητικότερη…        

Από μαθήτρια 5ου προτυπου γυμνασίου Αλίμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου