Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Τα σκυλιά σκούζουν...

Τη Δευτέρα που ξεκίνησαν καταλήψεις σε πολλά σχολεία όλης της χώρας, τα περισσότερα από τα ΜΜΕ προσπάθησαν να τις αγνοήσουν και να τις αποκρύψουν, μάλλον προβλέποντας ότι θα λήξουν άμεσα. Το σύστημα όμως δεν μπορεί να ανεχτεί καμία αντίσταση στα σχέδιά του. Ήδη χθες βγήκε η Διαμαντοπούλου στη Βουλή να εκφράσει τη "δυσφορία" της (βλέπε το φόβο το δικό της και του συστήματος για το οποίο δουλεύει) για τις καταλήψεις. Ταυτόχρονα, σε μια φοβερή σύμπτωση, τα ΜΜΕ "ανακάλυψαν" ότι γίνονται καταλήψεις σε όλη την Ελλάδα!

Και άρχισαν τη λάσπη. Σε "ρεπορτάζ" του Alpha πριν από λίγο, "ενημερωθήκαμε" κι εμείς ότι τα αιτήματα των καταλήψεων είναι να επιτρέπεται το κάπνισμα και να υπάρχει πάρκινγκ για τα μηχανάκια(!). Και για να το εμπεδώσουμε, το γράψανε και στον τίτλο στο κάτω μέρος της οθόνης.

Το περιμέναμε. Το σύστημα έχει πολλά στόματα και είναι όλα έτοιμα να δαγκώσουν. Το μαθητικό κίνημα αγωνίζεται για το δικαίωμα όλου του λαού σε δημόσια και δωρεάν παιδεία. Και σ' αυτόν του τον αγώνα, έχει απέναντί του την κυβέρνηση, το κράτος, τους νόμους, την καταστολή και -φυσικά- την προπαγάνδα. Ο χλευασμός και η κοροϊδία από τους "αφανείς" υπαλλήλους της κυβέρνησης απλά αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν επιχειρήματα για να δικαιολογήσουν το γκρέμισμα του σχολείου, ότι η πολιτική τους δεν έχει καμία νομιμοποίηση στο λαό.

Και ένα σχόλιο για τις δηλώσεις της υπουργού: Στην κατάργηση της Δημοκρατίας οδηγεί η ταξική πολιτική της κυβέρνησης, αυτή που διώχνει τα παιδιά από το σχολείο, αυτή που λέει πως αν δεν έχεις να πληρώσεις ιδιαίτερα, φροντιστήρια, Αγγλικά, υπολογιστές κ.ο.κ. και μάλιστα από τις πρώτες τάξεις, απλά δεν μπορείς ούτε καν να προσπαθήσεις να βγάλεις το Λύκειο, πόσο μάλλον να μπεις σε μια σχολή. Η ίδια πολιτική που επιβάλλει οι γονείς μας να μένουν άνεργοι ή, αν είναι "τυχεροί" να δουλεύουν ατέλειωτες ώρες για να παίρνουν ψίχουλα. Η ίδια πολιτική που ευλογεί τη δουλειά από 15 χρονών και μάλιστα ανασφάλιστη και με μισθό κάτω του βασικού, δια νόμου. Σ' αυτή την πραγματικότητα, "πεδίο σύγκρουσης με την κυβέρνηση" είναι κάθε σχολείο, κάθε χώρος δουλειάς, κάθε γειτονιά. Σ' αυτό το πεδίο, το πεδίο της ταξικής πάλης, οι μαθητές δίνουν τη δικιά τους ιδιαίτερη μάχη στο πλευρό του λαού. Γι' αυτό "δυσφορεί" η Διαμαντοπούλου -γιατί θέλει να κερδίσει αυτή τη μάχη για λογαριασμό ολόκληρου του συστήματος.

Δεν υποχωρούμε! Οργανωνόμαστε! Αντιστεκόμαστε! Αγωνιζόμαστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου