Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

O αγώνας των αγροτών ειναι δίκαιος!

(Κείμενο μαθήτριας γυμνασίου από τα Χανιά)


Όπως όλοι μας θυμόμαστε, (γιατί εμείς οι μαθητές δεν ξεχνάμε), το Δεκέμβρη δολοφονήθηκε ο Αλέξης. Εμείς τότε, με το κλείσιμο των σχολείων μας και με το να κάνουμε σχεδόν κάθε μέρα πορεία, καταγγείλαμε τη δολοφονία του συμμαθητή μας. Επίσης, στην αρχή του σχολικού μας έτους κάναμε καταλήψεις για τα μέτρα της παιδείας, που ουσιαστικά, για να τα λέμε όλα με το όνομά τους, είναι τα μέτρα που μας μαυρίζουν τα όνειρα για σπουδές κ ζωή. Όπως εμείς καταγγείλαμε την δολοφονία του Αλέξη, αγωνιζόμαστε, ξεσηκωνομαστε δίκαια για τα μέτρα που μας μαυρίζουν το παρόν και το μέλλον.

Έτσι, φτάνουμε σήμερα που βλέπουμε έναν άλλο αγώνα, τον αγώνα των αγροτών, τον αγώνα των ίδιων των γονιών μας. Βλέπουμε πως οι αγρότες σε όλη τη χώρα έχουν βγει στους δρόμους, κλείνοντας τις εθνικές οδούς. Και λέμε εμείς σαν μαθητές, πως αυτό που κάνουν, αυτός ο αγώνας τους είναι δίκαιος και με το παραπανω! Γιατι; Η απάντηση στο "γιατί" αυτό είναι πολύ απλή! Όταν θα σκεφτούμε ότι αυτός που μας δίνει τα βασικά αγαθά (φαγητό, ρούχα κ.τ.λ) δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να φάει ο ίδιος και η οικογένειά του... τότε λέμε τι γίνεται; Μήπως κάτι δεν πάει καλά; Και όμως, αυτό το σύστημα που είδαμε να μας δολοφονεί, αυτό το σύστημα που είδαμε να μας μαυρίζει και να μας κλέβει τα όνειρα για ζωή και σπουδές, είναι αυτό το σύστημα που προσπαθεί να εξαπατήσει τους αγρότες, τους γονείς μας!

Οι αγρότες λοιπον, βλέπουμε ότι ζητούν μέσα απο τους αγώνες τους τα πιο στοιχειώδη, "να ζουν δηλαδή από τη γη που καλλιεργούν", να μπορούν να ζουν φυσιολογικά, ανθρώπινα!

Εμείς σαν μαθητές πρέπει να στηρίξουμε αυτόν τον αγώνα, γιατί σαν νέοι άνθρωποι οφείλουμε να 'μαστε με το δίκιο αυτών που παράγουν τον πλούτο, κόντρα σ' αυτούς που τους τον ληστεύουν, που επίσης είναι οι ίδιοι που μας κλέβουν τα όνειρα, είναι αυτοί που μας δολοφονούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου