Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Δεν γυρίζουμε πίσω!

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην πολιτική που καταργεί τα δικαιώματά μας!




Η καινούρια χρονιά θα μας βρει και πάλι στους δρόμους! Οι μαζικές διαδηλώσεις και οι καταλήψεις του περασμένου Δεκέμβρη ενάντια στη δολοφονική πολιτική του συστήματος θα βρουν τη συνέχειά τους απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε. Γιατί όλο αυτό το διάστημα καταλάβαμε ότι το ίδιο σύστημα που φτιάχνει κάθε είδους δολοφονικούς μηχανισμούς καταστολής, είναι το ίδιο σύστημα που καταργεί τα δικαιώματά μας, είναι το ίδιο σύστημα που μας διώχνει από τα σχολεία, που μας πετάει έξω από τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, που μας υποχρεώνει να δουλεύουμε με τους χειρότερους όρους. Είναι το ίδιο σύστημα που φτιάχνει νόμους και διατάγματα για να εξασφαλίσει ότι εκείνοι που θα έχουν πραγματική προοπτική και μέλλον με δικαιώματα θα είναι μόνο λίγοι από εμάς.

Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας άρχισε εδώ και μήνες να ετοιμάζει αλλαγές στο σύστημα των εισαγωγικών. Η καινούρια έρχεται να συνεχίσει το έργο του συστήματος ενάντια στο δικαίωμά μας να σπουδάζουμε. Το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας (ΕΣΥΠ) και ο πρόεδρός του Θ. Βερέμης έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους οι οποίες κάνουν λόγο για κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων και εισαγωγή προπαρασκευαστικού έτους για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αυτό που στην πραγματικότητα θέλουν να πετύχουν, είναι να δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο τη διαδικασία εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, να κάνουν ακόμη πιο δύσκολο το ίδιο το σχολείο. Οι επιλογές στον αριθμό των σχολών στις οποίες θα είμαστε υποψήφιοι θα μειωθούν, ο αριθμός των εισακτέων θα γίνει ακόμη μικρότερος, ενώ στα θέματα των εξετάσεων θα έχουν πλέον λόγο και τα τριτοβάθμια ιδρύματα. Παράλληλα, η υποχρεωτική στράτευση στα 18 θα εξασφαλίζει ότι αρκετοί δεν θα συνεχίζουν στο προπαρασκευαστικό έτος μετά την επιστροφή τους από το στρατό. Αλλά και στο ίδιο το σχολείο, οι ρυθμοί θα εξακολουθήσουν να είναι εξαντλητικοί και οι απαιτήσεις τεράστιες με αποτέλεσμα να μας αναγκάζουν να τα παρατήσουμε από πολύ νωρίτερα.

Όλο το προηγούμενο διάστημα αποδείξαμε ότι οι μαζικοί μας αγώνες μπορούν να έχουν αποτέλεσμα. Η δολοφονική στάση του συστήματος απέναντι στο κίνημα, οι τόνοι χημικών και η άγρια καταστολή δεν μας σταμάτησαν! Ήθελαν να μας τρομοκρατήσουν, να μας κάνουν να σκύψουμε το κεφάλι, να υποχωρήσουμε. Αλλά δεν τους πέρασε! Συνεχίσαμε να πλημμυρίζουμε τους δρόμους και να αντιστεκόμαστε στη δολοφονική τους πολιτική! Κι έτσι θα συνεχίσουμε! Υπερασπιζόμενοι το δικαίωμά μας στις σπουδές, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμά μας να αγωνιζόμαστε!

§ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ ΕΤΟΣ

§ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

§ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ 10

§ ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΣ – ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

§ ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

§ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΥΛΗΣ – ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑΣ ΥΛΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου