Σάββατο 15 Μαρτίου 2008

Για τα Τοπικά Συμβούλια Νέων

Όχι στα συμβούλια χειραγώγησης της νεολαίας

Την ίδια στιγμή που απαξιώνουν τα πενταμελή και δεκαπενταμελή των σχολείων μας, που στρέφονται ενάντια στις αγωνιστικές αποφάσεις των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων, που μέχρι και απολύουν νέους εργαζόμενους επειδή τόλμησαν να απεργήσουν με απόφαση του σωματίου τους, μας καλούν να ψηφίσουμε για τοπικά συμβούλια νέων. Λένε πως θέλουν την γνώμη μας για όσα μας απασχολούν, ενώ στην πραγματικότητα θέλουν να μας κάνουν συνένοχους στις αποφάσεις τους και να μας απομακρύνουν από τα όργανα και τις συλλογικότητες που πραγματικά μπορούν να υπερασπιστούν τις διεκδικήσεις μας.

Όμως ξέρουμε ότι τα δικαιώματά μας μπορούμε να τα κερδίσουμε μόνο μέσα από τους αγώνες μας. Δεν έχουμε κανένα λόγο να στηρίξουμε τα συμβούλια που θέλουν να στήσουν, κανένα λόγο να στηρίξουμε προσπάθειες χειραγώγησης της νεολαίας από το σύστημα.

Είδαν τη νεολαία να ξεσηκώνεται και φοβούνται ότι θα μας ξαναδούν μπροστά τους. Γι΄ αυτό θέλουν να μας περιορίσουν στα δικά τους όργανα και εκεί να εκτονώνουμε ελεγχόμενα την οργή μας.

Όμως η νεολαία έχει ήδη πάρει την απόφασή της. Ο ξεσηκωμός των φοιτητών και των σπουδαστών ενάντια στο νόμο πλαίσιο συντάραξε όλη τη νεολαία. Οι καταλήψεις των σχολείων έδειξαν ότι καί οι μαθητές διαλέγουν τον δρόμο του αγώνα.

Τα όργανα της νεολαίας θα βγούνε μέσα από το κίνημα και έξω από τους μηχανισμούς που στήνουν οι κυρίαρχοι.

Όχι στα τοπικά συμβούλια νέων !

Μ’ αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου