Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2008

Οι μαθητές στο πλευρό του λαού!

Το μέλλον που μας ετοιμάζουν

είναι ένα μέλλον χωρίς δικαιώματα!

Θέλουν να κάνουν ένα σχολείο ακόμη πιο αφιλόξενο για τους περισσότερους από εμάς. Να τα παρατάμε κάτω από την πίεση των καθημερινών διαγωνισμάτων, των τεστ, του συνεχούς διαβάσματος, των τεράστιων εξόδων για τις οικογένειές μας.

Θέλουν να κάνουν άπιαστο όνειρο για την πλειοψηφία των μαθητών τις σπουδές στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. Προτείνουν νέα δραστική μείωση των εισακτέων και αλλαγή του συστήματος εισαγωγικών εξετάσεων για να εξασφαλίσουν ότι στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα περνάνε μόνο οι λίγοι κι εκλεκτοί.

Στέλνουν χιλιάδες από εμάς στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ, χωρίς κανένα δικαίωμα εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

Λένε πως μοιράζουν επαγγελματικά δικαιώματα με την οδηγία για την αναγνώριση των πτυχίων των ιδιωτικών κολλεγίων (Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών), ενώ στην πραγματικότητα βάζουν στο στόχαστρο τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.

Μας αποκάλεσαν «αλήτες», «ανώριμους», «τεμπέληδες» και άλλα πολλά όταν συνεχίσαμε και φέτος τις καταλήψεις μας διεκδικώντας τα δικαιώματά μας, όταν βγήκαμε στους δρόμους για να μην περάσουν τα αντιδραστικά τους μέτρα.

Σήμερα, πρέπει να ξαναβγούμε στους δρόμους! Γιατί ξέρουμε ότι εκείνοι που χτυπούν το δικαίωμα στη στοιχειώδη μόρφωση και τις σπουδές, είναι οι ίδιοι που σήμερα προτείνουν νέα μέτρα ενάντια στο δικαίωμα στην ασφάλιση, τη σύνταξη και την περίθαλψη. Είναι η ίδια πολιτική που καταργεί τα δικαιώματά μας, τα δικαιώματα των γονιών μας, των εργαζομένων, όλου του λαού!

Ο αγώνας για τα ασφαλιστικά δικαιώματα μας αφορά όλους! Να σταθούμε στο πλευρό των εργαζομένων και του λαού για να μην περάσουν τα νεά αντιασφαλιστικά μέτρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου